Grčka blokirala saopštenje EU o ljudskim pravima u Kini

Grčka je blokirala saopštenje Evropske unije u Savetu UN za ljudska prava u Ženevi, koje kritikuje stanje ljudskih prava u Kini.
Grčka blokirala saopštenje EU o ljudskim pravima u Kini
Foto: 021
EU, koja radi na promovisanju slobode govora i ukidanju smrtne kazne u svetu, trebalo je da iznese svoje saopštenje prošle nedelje na Savetu UN za ljudska prava u Ženevi, ali ono nije dobilo podršku svih 28 članica.
 
Ovo je prvi put da EU nije uspela da donese svoje saopštenje u ovom telu UN, navele su grupe Amnesti internešenel i Hjuman rajts voč.
 
Atina je blokirala saopštenje kao "nekonstruktivnu kritiku Kine" i navela da dijalog Brisela i Pekinga izvan UN bolje rešenje. Kritičari EU smatraju da je ovo još jedan dokaz da Brisel gubi uticaj na globalnoj političkoj sceni, prenosi Rojters.
  • Bole

    18.06.2017 21:26
    Pakt
    Grcku u Varsavski pakt. Koji ce oni u Evropi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet