Kriminalci iz Srbije krali "renoe" po Austriji i Francuskoj

Austrijska policija razbila je grupu kriminalaca, poreklom iz Srbije, koji su u Francuskoj i Austriji krali vozila marke "reno".
Kriminalci iz Srbije krali "renoe" po Austriji i Francuskoj
Foto: Pixabay
Pokrajinska kriminalistička služba Beča i specijalno odeljenje Soko Burgenland ušle su u trag bandi koji su već u Parizu krali kola, pre nego što su prvi put počeli da "rade" u Beču, decembra prošle godine. Uhapšeno je sedam kradljivaca, saopštila je policija.
 
Pažnju čuvara reda u Austriji izazvana je naprasnim rastom krađa vozila marke "reno" od decembra.
 
Prvi trag je odveo policiju do srpske bande, koja je do tada bila aktivna u Parizu, a preusmerila je svoje delovanje na Austriju.
 
Početkom godine policija je uhapsila dvojicu, koje je zatekla sa ukradenim automobilima. Tada su uhapšeni srpski državljani u starosti od 22 i 23 godine.
 
Kod njih je policija pronašla falsifikovana dokumenta, alat i novac. 
 
Odlučujući udarac zadat je na osnovu informacija jednog građanina. On je video više muškaraca koji su u 10. bečkom okrugu, razgledali jedno vozilo marke "reno", a vozili su automobil sa srpskim tablicama. Njemu se učinilo njihovo ponašanje sumnjivim, pa je pozvao policiju, prenela je portparol policije Irina Štajner.
 
Usled te informacije policija je uhapsila ukupno sedam lica, koje optužuje da su izvršili krađu 31 automobila i napravili štetu u visini od 350.000 evra.
 
Protiv daljih devet članova bande, osam državljana Srbije i jednog Francuza, policija je podnela zahtev državnom tužilaštvu za raspisivanjem međunarodne poternice.
  • грађанин

    22.06.2017 14:47
    Како су обијали тако нова аута шрафцигером само?
  • Vlada

    22.06.2017 11:55
    Šabac plače

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet