Štrajk grčkih đubretara, gradovi zatrpani smećem

Hiljade zaposlenih u grčkim javnim preduzećima gradske čistoće marširalo je u Atini zahtevajući bolji radni status.
To je najnoviji u nizu protesta koji je sprečio odnošenje smeća u većim gradovima. Vlasti su saopštile da je u demonstracijama učestvovalo oko 5.000 ljudi.
 
Učesnici protesta su se na kratko sukobili sa policijom, koja je koristila suzavac kako bi sprečila njihov ulazak u kompleks parlamenta. Neki od demonstranata su ranije istovarili smeće ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Predstavnici sindikata traže od levičarske vlade u Atini da zaposleni čiji su ugovori o radu na određeno vreme istekli ili su pred isticanjem dobiju stalni državni posao s punim radnim vremenom. Članovi sindikata već danima sprečavaju odnošenje smeća širom zemlje, a opštinske vlasti u Atini i drugim većim gradovima zamolile su javnost da kese sa otpacima drže u svojim domovima.
 
Grčka je, shodno sporazumima o dobijanju paketa međunarodne finansijske pomoći, bila primorana u proteklih sedam godina da drastično smanji javnu potrošnju i redukuje zapošljavanje.
  • Lala

    22.06.2017 14:35
    Popić i Piljić da se hitno jave Grcima da reše problem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.