Otkriveni paravojni kampovi za obuku

Nemačka antiteroristička policija otkrila je mrežu desničarskih ekstremističkih paravojnih kampova za obuku koji su skriveni u šumama, piše britanski "Indipendent".
U sklopu akcije zaplenjeni su oružje i droga, a istražitelji iz Tiringena su izjavili da je najmanje 13 osumnjičenih poznato policiji i da su neki od njih deo međunarodno aktivnog ultradesničarskog pokreta. Policija je osim oružja pronašla i propagandne materijale na 14 lokacija u Tiringu, Erfurtu i Getingenu.
 
Portparol je rekao da je operacija ciljala zločinačku organizaciju koja je optužena za uspostavljanje paravojnih kampova za trening u šumama.
 
"Veruje se kako su neki od osumnjičenih deo međunarodno aktivnog pokreta desničarskih ekstremista, koji se zalažu za ukidanje društvenog i vladinog poretka u Nemačkoj, ali i u drugim državama Evrope", izjavili su u policiji. U akciji je učestovala policija iz šest nemačkih država, ali nije objavljeno da li je grupa planirala napad.
 
Tokom akcije uhapšen je i jedan muškarac koji nije početno bio pod istragom, a optužen je za napad i ranjavanje dvojice policajaca. Kod njega su pronađeni nacistički simboli. Veruje se da je bio član takozvanog "Rajhbirger" pokreta, koji tvrdi da je trenutna nemačka država nezakonita.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.