U Grčkoj za vikend 43 stepena

Meteorološka služba Grčke danas je izdala vanredno upozorenje na talas vrućine koja će za vikend dostići 43 stepena Celzijusa.
U Grčkoj za vikend 43 stepena
Foto: Pixabay
U unutrašnjosti Grčke temperatura će sutra porasti na 39 stepeni, u četvrtak na 40-41, u petak i subotu na 42, moguće i na 43 stepena. U nedelju će temperatura na zapadu Grčke biti 37-39, ali u ostalim krajevima unutrašnjosti biće 40-42 stepena Celzijusa.
 
U priobalju Grčke i na ostrvima očekuje se da u sredu i četvrtak temperatura bude 35 stepeni, u petak i subotu 36-38, u nedelju u priobalju na zapadu 33-35, a drugde 37-39 stepeni. Postepen pad temperature u čitavoj Grčkoj se očekuje od ponedeljka, 3. jula.
 
Generalni sekretarijat Grčke za civilnu zaštitu danas je proglasio stanje pripravnosti i objavio niz preporuka za stanovništvo, što je učinila i Zdravstvena služba Atine. Među njima su izbegavanje putovanja i gužve, laki obroci, često tuširanje, posebna terapijska uputstva za hronično obolele, naročito s bolestima pluća i srca. Preporučuje se i provetravanje stanova i kuća noću, a zatvaranje i klimatizacija danju.
 
Regionalna uprava Atike, poluostrva na kojem je Atina, objavila je spisak klimatizovanih javnih zgrada u koje gradjani mogu da se sklone tokom talasa vrućine. Samo u centru Atine, od danas je otvoreno devet takvih zgrada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.