Štrajkuju đubretari u Atini, grad pun smeća

Grčki đubretari danas su odbili vladin predlog kompromisa i odlučili da nastave štrajk zbog koga se smeće nagomilalo širom Atine tokom turističke sezone.
Šef sindikata Nikos Trikas je rekao da će štrajk trajati najmanje do četvrtka. Trikas je izjavu dao posle razgovora sa premijerom Aleksisom Ciprasom.
 
Sindikat od vlade traži ispunjenje obećanja o stalnom zaposlenju za radnike sa dugoročnim ugovorima, a vladin predlog je odbijen kao "malo ali nezadovoljavajuće poboljšanje" u odnosu na prethodne ponude.
 
Grčke vlasti su upozorile da nagomilano smeće predstavlja rizik po zdravlje zbog najavljenog vrelog talasa koji se očekuje kasnije ove nedelje.
 
Ministarka turizma Elena Kuntura pozvala je sindikat da se predomisli i rekla da štrajk "ugrožava javno zdravlje i šteti turizmu i međunarodnom imidžu zemlje".
  • Vojvosadjan

    28.06.2017 08:59
    Tako se to radi, Grkljani izadju na ulice i polupaju pola Atine kad im smanje plate i penzije za pola drahme! Cuj gradske vlasti upozorile da nagomilano djubre predstavlja rizik po zdravlje.. pa gospodo o tome i treba vi da razmisljate.
  • .

    28.06.2017 00:39
    .
    ovo preslikana jedna od epizoda Alan Forda ... :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.