Saša Broz: Da je deda živ, sam bi uklonio ploču sa trga

Unuka nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, Saša Broz, poručila je da bi njen deda, da je živ i kada bi video sve ovo što se dešava u vezi sa preimenovanjem trga u Zagrebu koji nosi njegovo ime, sam uklonio ploču.
Saša Broz je na Fejsbuku građanima poručila da se izvinjava zbog, kako je navela, medijskog terora koji svi zajedno trpe radi najvažnije sporedne stvari na svetu – a nije fudbal.
 
Nakon što je popustio pritisku desnice, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je da će na prvoj sednici Gradske skupštine predložiti da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske. Njegova najava uzburkala je hrvatsku političku scenu, a na novonastalu situaciju reagovala je i unuka Josipa Broza Tita.
 
Saša Broz je navela da joj je izuzetno žao što se hrvatska metropola bavi takvim stvarima, a zanemaruje kvalitet života svojih građana.
 
"Kao prvo, dragi prijatelji, želim svima da se izvinim jer se oni koje smo birali ne bave VAMA/NAMA nego čovekom koji je mrtav 37 godina. Iskreno mi je žao što je očito kvalitet života u metropoli manje bitan od imena jednog trga. Volela bih vas utešiti i reći 'ajd, fala bogu, skinuli ga' i ta će tema biti stavljena ad akta. Izvinjavam se ponovo jer znam da neće. Nažalost. Lobotomiju ljudima ne možeš napraviti zabranama, seljakanjem kipića i trgića jer vidi vraga i žutog i crnog i crvenog i zelenog", navela je.
 
Brozova unuka je istakla da ljudi znaju kako se taj trg zove i zašto.
 
"Oni nostalgični mogu put pod noge pa prošetati po nekom od bratskih trgova i ulica u susedstvu ili otići dalje do Kipra, još dalje do Moskve ili puno dalje do Indije. Tito je otišao u istoriju?!? Ou jeah, odavno još debelo za svog života i tamo će ostati siguran od kipića i trgića", navela je.
 
Uverava: da je njen deda živ i da vidi "Rvacku" danas, sam bi, kaže, skinuo ploču sa svojim imenom sa trga i to – odavno.
 
"Na kraju, izvinjavam se i zbog neviđenog medijskog terora koji svi zajedno trpimo radi najvažnije sporedne stvari na svetu – a nije fudbal. A sad... ajmo da radimo!", napisala je Saša Broz na svom Fejsbuk profilu.
  • Krmenadla sa Podbare

    28.06.2017 19:40
    Recicu samo VAZUPLOHOV!
  • Vojvosadjan

    28.06.2017 12:18
    U ime nas iz 70 i neke na zakletvu Titu ja spev'o sam stih..
  • aha

    28.06.2017 12:03
    @hm
    Da je Deda ziv, nasao bi on dovoljno otoka za ''naseljavanje'' :D
    Polovina Paklenih otoka je nenaseljena i ko bogomdani su za razne nase pcelice, zigore, toplanojelice, saonica muzicare, investitore, dijabetes kraljeve i slicne zasluzne persone...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.