Orban: Izbaciti migrante iz Evrope, oni su biznis za Sorosa

Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da "iluzija masovne integracije" ne funkcioniše u praksi i da migrante treba izbaciti iz Evrope, optuživši pritom milijardera Džordža Sorosa da su migracije "dobar biznis" za njega.
Orban smatra da je multikulturalizam u Evropi propao, stoga Evropska unija pokušava da to naplati zemljama članicama, među kojima je i Mađarska. On kaže da EU pokušava da raspodeli migrante, kojima je neopravdano dopušten ulazak u zapadnu Evropu, među zemljama koje su odbile da ih prime na svoju teritoriju.
 
Predlog Mađarske za ovo rešenje je da se migranti, umesto raseljavanja, u potpunosti izbace iz Evrope.
 
Premijer Mađarske osvrnuo se i na Sorosa, za koga kaže da koristi "predatorske nevladine organizacije" kako bi uspostavio "transnacionalno carstvo". Orban smatra da su migracije "dobar biznis" za Sorosa, ali da bi bio mnogo bolji da Mađarska nije digla galamu oko toga.
 
- Razlog zašto je tako ljut na Mađarsku i mene lično je taj što stojimo na putu njegovog velikog plana i velikog biznisa - rekao je Orban. Navode da se "nijednoj naciji ne može narediti sa kim mora da živi u vlastitoj zemlji", što on smatra da je suverena odluka koju svaka zemlja mora sama da donese.
  • White Power

    03.07.2017 15:51
    Sve bi to bilo sjajno&bajno da isti taj Orban nije ondašnji Sorošev stipendista.
    Gle čuda.
  • NS49

    29.06.2017 20:17
    Orban je pravi. Kad bi birali predsednika EU on bi sigurno pobedio iz prve.
  • ovdasnji vojvodjanin

    29.06.2017 13:13
    podrska orbanu !
    orban za predsednika evrope !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.