Odgovor SAD i Južne Koreje: Lansirali rakete ka Severnoj Koreji

Vojske Južne Koreje i SAD ispalile su nekoliko balističkih raketa prema Severnoj Koreji kao znak upozorenja Pjongjangu koji je juče lansirao balističku raketu.
Vežbe i simulaciju napada nadgledao je predsednik Južne Koreje Mun Džae-in, navela je južnokorejska agencija Jonhap. 
 
"Mun je tokom vežbe rekao da je ozbiljna provokacija iz Severne Koreje navela vlasti da dodatno reaguju i pokažu sposobnost raketne odbrane", naveo je Jonhap. 
 
Vojna vežba održana je dan nakon što je Severna Koreja ispalila novu balističku raketu koja je pala u Japansko more. Američke vlasti potvrdile su kasno sinoć da je Severna Koreja sprovela prvo testiranje interkontinentalne balističke rakete (ICBM). Zbog te nove raketne probe, Savet bezbednosti UN-a će danas posle podne održati hitan sastanak na zahtev SAD.
  • Salmonela

    05.07.2017 21:14
    Debilcine koje provociraju za povod za rat. Poenta je naravno da obicni mali ljudi nastradaju u tom s*anju..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU razmatra uvođenje sankcija Izraelu

Ministri spoljnih poslova EU prvi put su vodili "značajnu diskusiju" o uvođenju sankcija Izraelu ako se ne bude ponašao u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom.