Tokom nereda u Hamburgu povređeno 200 policajaca

Antiglobalisti su se i u petak uveče sukobili sa policijom širom Hamburga, paleći automobile i bacajući flaše, a povređeno je 197 policajaca.
Policija je uhapsila 19 aktivista, a privela desetine njih.
 
Hiljade policajaca u punoj opremi za razbijanje nereda patroliralo je na više od 30 lokacija gde su održavani marševi. Najveći broj njih je bio mahom miran i kreativan, ali su neki aktivisti bacali molotovljeve koktele, metalne šipke i komade asfalta.
 
Policija je osudila "šokantno kriminalnu energiju i visok potencijal nasilja" koje su ispoljili neki demonstranti protiv samita G20. Policija nije navela koliko je aktivista povređeno, ali je vatrogasna služba saopštila da je 60 njih primljeno u bolnice.
 
Nemačka kancelarka Angela Merkel osudila je kao "neprihvatljivo" nasilje antikapitalistički orijentisanih demonstranata koji su preplavili nemački grad koji je domaćin samita G20. Ona je kazala da može da razume mirne proteste, ali da demonstranti "ugrožavaju živote ljudi".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.