Bivši radnici Poršea pod istragom zbog dizel vozila

Nemačko tužilaštvo je danas saopštilo da je otvorena istraga o zaposlenima u kompaniji Porše i njenoj američkoj filijali, zbog moguće manipulacije emisijom gasova iz dizel motora.
Bivši radnici Poršea pod istragom zbog dizel vozila
Foto: 021
Tužioci iz Štutgarta istražuju sumnje o prevari i iznošenju lažnih tvrdnji. Prema njihovim rečima, pod istragom su nepoznata lica zaposlena u Poršeu i neimenovanoj američkoj filijali.
 
Tužilaštva širom Nemačke istražuju navodna kršenja propisa u Folksvagenu (Volkswagen), čiji je Porše deo, i Audiju.
 
Folksvagen je priznao da je 11 miliona vozila širom sveta opremio softverom koji prepoznaje kada se vozila testiraju na emisiju štetnih gasova i tada uključi kontrolu emisije, koja je u drugim situacijama isključena da bi se poboljšale performanse u vožnji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet