Oslobođena devojka koja je bila uhapšena zbog mini suknje

Saudijska Arabija saopštila je da je oslobodila bez optužnice devojku koja je snimila video na kome se vidi kako nosi mini suknju.
Policija ju je uhapsila jer je nosila, kako je navedeno, "nepristojnu odeću", nakon žestokog reagovanja ljudi koji kažu da je time povredila konzervativna islamska pravila oblačenja u pustinjskoj kraljevini.
 
Mlada saudijska državljanka privukla je veliku pažnju tokom vikenda svojim videom u kome se vidi da hoda kroz istorijsko selo Ušaikir, severno od prestonice, noseći mini suknju i top, dok joj kosa nije pokrivena.
 
U saopštenju koje je objavio Centar za međunarodne poslove, navodi se da je policija oslobodila devojku nakon što ju je nekoliko sati saslušavala. Dodaje se da je ona islednicima rekla da je video bio objavljen bez njenog znanja.
 
Saudijska pravila nalažu da sve žene u toj zemlji, uključujući strankinje, na javnim mestima nose duge široke haljine, poznate kao abaje. Većina Saudijki takođe nosi marame preko glave ili pokriva i lice.
 
  • Predragg

    19.07.2017 18:32
    Zanimljiv je svet,od hiper robotike i nano tehnologije,do feudalnog drustva,plemenskog mentaliteta,luka i strele,verskog fanatizma i liberalnih sloboda. Sve ,nazalost upucuje da cemo,svi zajedno,skoncati u vatri ili ledu.
  • zekonja

    19.07.2017 11:22
    ....
    Kada vidis ovako nesto shvatis da Srbija i nije tako lose mesto, barem u svetskim okvitrima. Koja je to kolicina zatucanosti kod Islama, nikad srece tamo biti nece, dzaba i nafta i sve. Verovatno ce jedna od tacaka optuznice biti i slusanje ove strane muzike.
  • novosadjanin

    19.07.2017 10:54
    Isti ovi i finansiraju gradnju dzamija po Evropi hoce i ovde da donesu svoj fanatizam. Ja vise nemam tolerancije ni za koga van Evrope!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet