Stanovnici Karakasa blokiraju ulice

Stanovnici Karakasa, prestonice Venecuele, blokirali su ulice kako bi izrazili nezadovoljstvo uoči generalnog štrajka zbog insistiranja vlade da izmeni ustav te zemlje.
Učesnik protesta Džimi Arvelo rekao je da je zajedno sa komšijama postavio barikadu od stabala i guma u svom kraju. Prema njegovim rečima, oni protestuju mirno, ali pružaju otpor.
 
Takve blokade puteva paralisale su danas većinu Karakasa, a zaustavljene su pojedine autobuske linije.
 
Opozicija Venecuele založila se ranije za inteziviranje protesta, pozvala građane na generalni štrajk krajem nedelje i zatražila imenovanje novih sudija u Vrhovnom sudu.
 
Poziv je usledio nakon što je više od sedam miliona ljudi odgovorilo na njihov poziv na nezvanični referendum, kao simboličan znak protesta protiv plana predsednika te zemlje Nikolasa Madura da prepravi ustav.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet