Otkriven uzrok požara u Splitu

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio da je uzrok velikog požara na području između Omiša i Splita otvoreni plamen ili žar.
"Prema mišljenju inspektora za zaštitu od požara i veštaka iz centra za zaštitu požara možemo isključiti dalekovod kao uzrok. Zaključak je da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar", rekao je ministar.
 
On je naveo da je otkriveno da je centar požara bio u Tugarima i dodao da je u toku istraga o odgovornima za izbijanje požara. 
 
Iznoseći podatke iz preliminarnog izveštaja splitsko-dalmatinske policije, Božinović je rekao da su u požaru potpuno izgorele tri kuće, a 33 delimično. Izgorelo je, kako je rekao, i 13 starih i nenaseljenih kuća, kao i 18 automobila i četiri teretna vozila, 11 maslinjaka, dva plastenika i staklenik. 
 
"Najveći uzrok širenja požara bila je jaka bura", dodao je ministar. 
 
On je rekao da je na gašenju požara između Omiša i Splita, koji je izbio u noći s nedelje na ponedeljak, bilo angažovano oko 800 vatrogasaca sa 162 vozila, a uz njih je bilo i 400 pripadnika MUP-a. 
 
Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban danas je doneo odluku o proglašenju elementarne nepogode za područje zahvaćeno požarom. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet