VIDEO: Jak zemljotres između Grčke i Turske, dvoje mrtvih

Najmanje dve osobe su poginule, a 170 je povređeno u zemljotresu jačine 6,7 jedinica po Rihterovoj skali koji se dogodio rano jutros u Egejskom moru u blizini popularnih grčkih i turskih turističkih destinacija.
Na grčkom ostrvu Kos, prema navodima lokalnih zvaničnika, najmanje dve osobe su poginule, a 100 je povređeno. Preko puta, u turskom letovalištu Bodrumu, oko 70 povređenih prebačeno je u bolnicu.
 
Gradonačelnik Kosa Jorgos Kirtsis potvrdio je da su poginuli strani državljani, a kako javlja "Gardijan", u pitanju su jedna osoba iz Turske i jedna iz Švedske. Najverovatnije su poginuli kada se krov obrušio na bar u jednom hotelu.
 
Zemljotres se dogodio u 22:31 čas po srednjeevropskom vremenu, na dubini od 10 kilometara, saopštio je Američki geološki zavod.
 
Grčke vlasti su poslale helikoptere da bi povređene prebacili na veće grčko ostrvo Rodos kako bi im bila pružena lekarska pomoć.
 
 
Prema navodima grčke obalske službe, zemljotres je načinio štetu u luci na ostrvu Kos.
 
U Turskoj, zvaničnici su upozorili stanovništvo na naknadne potrese i naveli da zemljotres nije pričinio značajniju materijalnu štetu.
 
 
Evropska agencija za zemljotrese EMSC saopštila je da bi moglo da dođe do pojave manjeg cunamija, ali je turska televizija pozivajući se na zvaničnike izvestila da je verovatnije da će doći samo do pojave većih talasa.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.