Havaji se pripremaju za nuklearni napad Severne Koreje

Američka savezna država Havaji priprema se za mogući nuklearni napad Severne Koreje, javljaju svetski mediji.
Zvaničnici Havaja pripremaju plan hitne odbrane od rakete koju bi Severna Koreja mogla da isplati na tu saveznu državu. Agencija za upravljanje hitnim slučajevima (EMA) predstavila je kampanju obrazovanja javnosti, u kojoj navodi šta stanovnici treba da učine ako Pjongjang odluči da napadne.
 
"Ne želimo da izazivamo nepotreban stres u javnosti, ali odgovorni smo za planiranje reakcije na svaku moguću opasnost. Jedva čekamo da pokrenemo kampanju javnog informisanja kako bismo osigurali da će stanovnici Havaja znati šta treba da učine ako dođe do opasnosti", izjavio je službenik agencije Vern Mijagi.
 
Deo kampanje biće testiranje sirena za hitne slučajeve svakog prvog radnog dana u mesecu.
 
Severna Koreja je početkom jula testirala interkontinentalnu balističku raketu (ICBM) hwasong-14 koja može da dosegne do Aljaske i Havaja. Zvaničnici procenjuju da bi raketa s nuklearnom bojevom glavom mogla da stigne do Havaja za samo 20 minuta.
  • Недељко

    22.07.2017 07:26
    Је ли ви то озбиљно?
    Како ракета уопште може стићи до Хаваја? Таква сила и не може да пресретне ракету? Или замајавате сопствени народ или ви нисте никаква сила.
  • Ta ajte

    21.07.2017 20:57
    Znaci olovne kuce, full body od olova, nista voda, nista hrana. Dobro je biti spreman.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.