Srpski državljani ukrali bazu vozačkih dozvola u Švedskoj?

U Švedskoj se podigla velika prašina, jer zvanični organi te države sumnjaju da je sistem bezbednosti svih vozačkih dozvola u toj zemlji dospeo u ruke srpskih državljana.
"Švedska policija istražuje da li je baza podataka o svim vozačkim dozvolama u toj zemlji dospela u ruke srpskih državljana", navodi za "Novosti" izvor upoznat sa situacijom. "Sumnja se, naime, da je grupa srpskih državljana, koja je bila angažovana u jednoj američkoj firmi koja posluje u Švedskoj, upala u bezbedonosni sistem te skandinavske zemlje i došla u posed podataka o svim vozačkim dozvolama u toj državi."
 
Izvor beogradskog lista naglašava da zvaničnih podataka da li su naši državljani umešani u tu aferu još nema.
 
"U pitanju je više miliona kompletnih podataka o švedskim državljanima, koje na crnom tržištu, naročito u svetlu straha od terorizma koji se širi Evropom, vrede mnogo", navodi isti sagovornik.
 
Zvanični organi Švedske se još uvek ne oglašavaju, ali je potvrđeno da se na rasvetljavanju tog slučaja intenzivno radi.
  • Lala

    24.07.2017 10:40
    crnjak
    Kada ce se pojaviti ijedna pozitivna vest o srbima?? Pljacke, ubistva,rasizam,ksenofobija...
  • nebeski narod

    24.07.2017 10:22
    I onda se cudimo zbog cega smo najomiljeniji narod u Evropi .
  • Србин

    24.07.2017 09:09
    Блам
    Срби праве проблем у Грчкој, Шведској, .... како ја као србин да се после тих инцидената на тим територијама осећам добродошло.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.