Jeftin kokain će preplaviti Evropu

Nemačka carinska policija očekuje u budućnosti isporuke većih količina kokaina u Evropu, rekli su zvaničnici.
Oni podsećaju da je od početka godine zaplenjeno blizu pet tona kokaina u lukama na severu kontinenta, što je tri puta više od celokupne plenidbe 2016. godine.
 
Carinska policija Nemačke zaplenila je 3,8 tona kokaina u vrednosti od 880 miliona evra u tri akcije od marta do maja, rekao je portparol centralne carinske uprave Alvin Bogan, dodajući da oni sarađuju sa belgijskim i holandskim kolegama, čije su plenidbe kokaina čak i veće.
 
List "Handelsblat" piše da je prošle godine u holandskoj luci Roterdamu i belgijskom Antverpenu zaplenjena ukupno 41 tona kokaina.
 
"Ovo je trend za koji očekujemo da će se nastaviti", rekao je Bogan, dodajući da se očekuje da će jeftini kokain iz Južne Amerike da preplavi evropsko tržište.
 
Takođe, u Nemačkoj je povećan broj umrlih od droge i to za devet odsto na 1.333 u 2016. godini.
  • Misko-NS

    25.07.2017 07:48
    Info
    Treba kupovati dok je jeftino :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.