Saudijska Arabija gradi posebnu plažu za strankinje u bikiniju

Saudijska Arabija ukinuće strogu religijsku tradiciju i otvoriti plažu na obali Crvenog mora gde će strankinjama biti dozvoljeno da se sunčaju u bikinijima pored muškaraca.

Projekat je ideja princa Mohameda bin Salmana i finansiraće ga javni državni investicioni fond kojim on predsedava.

Imajući u vidu da strani posetioci izbegavaju plaže gde se nalaze pokrivene žene, odlučili su da naprave plažu koja će biti regulisana zakonima u skladu s međunarodnim standardima.

"Ovaj projekat je zamišljen kao luksuzna destinacija okružena prirodom i kulturom", rekli su iz investicionog fonda, dodavši kako se nadaju da će ovo staviti Saudijsku Arabiju na internacionalnu turističku mapu.

Izgradnja će početi 2019. godine, a kako je planirano, prva faza će biti završena do 2022. godine. Procenjuju da će do 2035. godine ova destinacija mamiti milion posetilaca svake godine.

Neki strani investitori su pozdravili ovaj projekat princa Mohameda bin Salmana, dok ga drugi osuđuju na propast.

  • mrva

    03.08.2017 07:44
    ima da postane najpopularnija plaža u SA, i da domaće napaćeno stanovništvo pohrli da malo zvirne u golo žensko telo. A tek kad se jave kojakakve mule, imami, šamani, ku*ci, palci.. da morališu i najavljuju skori smak sveta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet