VIDEO: Ugašen požar u jednoj od najviših stambenih zgrada na svetu

Požar koji je izbio posle ponoći u neboderu "Torch tower" u Dubaiju, ugašen je oko četiri sata po lokalnom vremenu.
Jedna od najviših stambenih zgrada na svetu je evakuisana i niko nije povređen, a za sada se ne zna uzrok požara.
 
Trenutno se radi na "hlađenju" zgrade. U okolnim ulicama prisutni su vatrogasci i policija, a veliki broj stanovnika posmatra šta se dešava.
 
Vatrogascima je jak vetar na velikoj visini sve vreme otežavao posao. Veruje se da je požar počeo negde na sredini zgrade i da se nakon toga brzo proširio 15 spratova na gore, potpomognut jakim vetrom.
 
Zbog požara su evakuisane stotine stanovnika zgrade visoke 337 metara.
 
"Spavali smo kada nas je probudila sirena i vrisak ljudi. Trebalo nam je oko 10 minuta da strčimo sa 50 sprata. Bilo je baš gadno", rekao je jedan od stanara.
 
Ova ista zgrada, nesrećno nazvana "Baklja", prvi put je gorela 2015. godine. Izgrađena je 2011, ima 86 spratova i 676 stanova.
 
Mediji u Dubaiju prenose da su zgrade visoke 250 i više metara napravljene od materijala sa termoplastičnim jezgrima, koji se obično postavljaju između aluminijumskih ploča, a takvi materijali nisu nužno opasni, ali mogu biti zapaljivi.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet