Severnokorejski mediji prikazali plan napada na Guam

Severnokorejski državni mediji objavili su slike dela plana o ispaljivanju raketa u blizini američkog pacifičkog ostrva Guam, a lider Kim Džong Un obavešten je o detaljima akcije koju je osmislila vojska.
Kim je prikazan kako drži palicu i pokazuje na mapu na kojoj piše "Plan strateških snaga o ispaljivanju i napadu", sa putanjom leta projektila, koja kreće od istočne obale Severne Koreje, prelazi Japan i završava se nedaleko od Guama. 
 
Mediji su preneli da je Kim razmotrio plan, ali da će sačekati da vidi šta će da urade Amerikanci.
 
Lokacija lansiranja na mapi je nedaleko od Sinpa, grada na istočnoj obali u kome je smeštena podmornička baza, rekao je Kim Dong Jub, stručnjak za vojna pitanja na Univerzitetu u Seulu. On je rekao da se prikaz poklapa sa onim što je Severna Koreja objavila prošle nedelje - da će četiri rakete srednjeg dometa preleteti japanske prefekture Šimane, Hirošimu i Koići, leteti 3.356,7 kilometara tokom 1.065 sekundi i da će pasti u vodu, 30 do 40 kilometara od Guama.
 
Kim je rekao da Pjongjang ovom demonstracijom pokazuje da je samouveren i da šalje poruku Americi. "To pokazuje da je Severna Koreja ovo dugo proučavala i da se sprema da deluje ako tako odluči", dodao je ovaj stručnjak. 
 
Pretnja protiv baze na ostrvu Guam bila je povod za oštru retoriku između Vašingtona i Pjongjanga prošle nedelje.
  • Smartass

    15.08.2017 09:32
    Globalno zamajavanje ljudi i potpirivanje straha.

    Plan napada na drzhavu se stavlja u medija isto koliko se i u medijima NAJVLJUJE plan hapshenja kriminalaca. Zhvaka za budale, samo da bi se svet drzhao u stanju straha.

    Cela ova farsa sa Korejom i Amerikom je bleda kopija onog sa Rusijom od pre chetrdeset godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet