VIDEO: Požari širom Grčke: Gori kod Atine, na Zakintosu...

Oko 350 vatrogasaca i vojnika, uz podršku aviona za gašenje požara i desetina vatrogasnih kamiona, pokušava da obuzda veliki požar u borovim šumama blizu Atine.
U požaru koji već treći dan bukti između mesta Varnavas i Kalamos, oko 45 kilometara severno od Atine, niko nije povređen, ali je najmanje 20 kuća oštećeno.
 
Grčki zvaničnici su saopštili da naseljena mesta nisu u neposrednoj opasnosti. Vlasti su naredile evakuaciju iz predostrožnosti dva kampa, kao i kuća koje se nalaze u okolini.
 
Devet aviona i helikoptera učestvuje u gašenju vatre, koja je uništila znatan deo nekoliko preostalih starih šuma blizu Atine. Požar je izbio u nedelju, a dim je prekrio najveći deo grčkog glavnog grada, u kojem ima i dosta pepela.
 
Vatrogasci pokušavaju da ugase 90 šumskih požara širom Grčke, a najteža situacija je, osim u okolini Atine, na Peloponezu i jonskim ostrvima Zakintos i Kefalonija.
 
Na Zakintosu dva požara napreduju ka jugozapadu i severoistoku. Ministar pravde Stavros Kontonis je prilikom posete ostrvu požare nazvao kriminalnim aktom.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet