Rusi traže transkript intervjua s makedonskom ministarkom odbrane

Optužbe na račun Moskve o navodnom mešanju Rusije u unutrašnja pitanja Makedonije su iskonstruisane i neosnovane, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova povodom intervjua "Blumberga" sa makedonskom ministarkom odbrane Radmilom Šekerinskom.
Kako je rekla, takve izjave apsolutno su u suprotnosti sa stavom zvaničnog Skoplja o nastojanjima makedonskih vlasti kada je reč o razvoju konstruktivnih odnosa sa Rusijom i jačanju bilateralne saradnje.
 
- Imajući u vidu da je prethodna žrtva "Blumberga" nedavno bila i srpska premijerka Ana Brnabić, pozivamo agenciju da objavi pun tekst intervjua, kao i audio i video snimak razgovora sa Šekerinskom - kazala je Zaharova. Prema njenim rečima, takve optužbe dolaze od "rusofoba koji u javnost plasiraju lažne i neosnovane optužbe".
 
- U tim insinuacijama uviđamo pokušaje neprijatelja Rusije i Makedonije da dodatno iskomplikuju tradicionalno prijateljske odnose između zemalja i da skrenu pažnju javnosti od realnih pretnji kada je reč o suverenitetu i teritorijalnom integritetu Makedonije, posebno u svetlu uvlačenja zemlje u NATO, ne uzimajući u obzir nacionalne interese - navela je Zaharova.
 
Zaharova je rekla da Ministarstvo spoljnih poslova Rusije poziva Makedoniju da pojasni da li su reči ministarke odbrane zaista istinite, budući da njenu izjavu i dalje niko nije demantovao.
 
Podsetimo, "Blumberg" je nedavno objavio intervju sa Šekerinskom u kojem je ministarka odbrane Makedonije kazala da nova Vlada u Skoplju pojačava napore za ulazak Makedonije u NATO, tvrdeći da će članstvo u toj vojnoj alijansi zaštititi zemlju od ruskog mešanja u njene unutrašnje poslove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet