Sud blokirao imovinu Svetozara Marovića i njegove porodice

Viši sud u Podgorici blokirao je kompletnu imovinu bivšeg visokog državnog funkcionera Svetozara Marovića i njegove porodice do okončanja finansijske istrage o poreklu imovine funkcionera osuđenog za višemilionske malverzacije u Budvi.
Sud je na zahtev specijalnog tužioca blokirao imovinu Marovićeve supruge Đorđine, sina Miloša, kao i članova njegove porodice, navode podgoričke Vijesti. Time je sud prihvatio zahtev Specijalnog državnog tužilaštva da se imovina zamrzne dok se ne ozvaniče rezultati finansijske istrage - da su brojni stanovi, kuće i zemljišta stečeni kriminalnim aktivnostima.
 
Privremena mera zabrane korišćenja juče je upisana na desetak nekretnina te budvanske porodice. Blokiran je i stan Svetozara Marovića od 90 kvadrata u Budvi koji je sredinom jula prodao za 180.000 evra. Time je blokiran kupoprodajni ugovor dokorašnjeg funkcionera crnogorske vladajuće DPS sa slovenačkom državljankom do okončanja finansijske istrage i eventualnog pokretanja postupka trajnog oduzimanja imovine.
 
Blokirano je i raspolaganje četvorospratnom vilom Marovićeve supruge Đorđine u budvanskom naselju Babin do, koju je, tvrde finansijski istražitelji, fiktivno prodala za milion i po evra. Vilu od 207 kvadrata Marovićeva je 2012. godine kupila od proslavljenog fudbalskog stručnjaka Miljana Miljanića za 300.000 evra. Odmah posle toga kuća je porušena i izgrađena je nova četvorospratnica od gotovo 1.000 kvadrata.
 
Blokirana je imovina i mlađeg Marovića, njegove supruge Tamare, kao i šuraka Ivana Popovića.
 
Svetozar Marović je prošle godine osuđen na tri godine i devet meseci zatvora zbog zloupotreba u Budvi nakon što se nagodio s tužilaštvom da plati 100.000 evra u humanitarne svrhe i državi uplati milion evra. Nekada visoki funkcioner vladajuće DPS, međutim, nije u zakonskom roku uplatio novac, niti se pojavio na izdržavanje kazne u zatvoru u Podgorici, zbog čega je za njim ranije raspisana poternica. On na vreme državi nije platio 100.000 evra zbog čega mu je nedavno kazna povećana za godinu dana.
 
I njegov sin je priznao da je bio deo kriminalne grupe i zbog nezakonitosti oko kupoprodaje zemlje na Jazu osuđen je na godinu dana zatvora i plaćanje novčane kazne od 385.000 evra. Novac je uplatio, a zatvorska kazna ga čeka. U međuvremenu je dobio srpsko državljanstvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.