Islamska država preuzela odgovornost za napad u Rusiji

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u gradu Surgutu u ruskom regionu Hanti Mansi, gde je nožem ranjeno sedam osoba, a napadača je ubila policija.

"Izvršilac operacije napada nožem u Surgutu u Rusiji je vojnik Islamske države", navodi se u saopštenju novinske agencije "Amak", nakon što su džihadisti, takođe preuzeli odgovornost za napade izvršene u Španiji, gde je poginulo 14 osoba.

Napad u Rusiji izvršen je dan nakon sličnog incidenta u Finskoj, gde su ubijene dve osobe, a osam je povređeno. Ruski Istražni komitet saopštio je da je napadač iz Surguta izvršio udar na slučajne prolaznike.

U saopštenju se ističe da su policajci likvidirali napadača. Regionalna policija ranije je umanjila mogućnost da je incident povezan sa terorizmom.

Istražni komitet ističe da je utvrđen identitet napadača za kojeg se navodi da je meštanin rođen 1994. godine i da je u toku provera njegovih mogućih "psihijatrijskih poremećaja".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.