Autobus sleteo s puta u Makedoniji, jedna žena preminula, detetu amputirana ruka

Žena koja je u teškom stanju prva primljena u Urgentni centar u Skoplju, nakon što je makedonski putnički autobus u nedelju uveče sleteo s puta, preminula je, dok je devetogodišnjem detetu amputirana ruka, javlja portal Vesti.mk.
Najmanje 27 osoba, od kojih dve teže, povređeno je kada je makedonski putnički autobus sleteo s puta na autoputu Veles-Skoplje u nedelju oko 19 časova. Ministarstvo unutrašnjih poslova preciziralo je da se radi o makedonskom autobusu i da su svi putnici državljani Makedonije.
 
Osamnaestoro povređenih prebaceno je u bolnice u Skoplju, a devet u Veles.
 
Direktor Urgentnog centra u Skoplju Iljir Hasani potvrdio je da je u tu ustanovu primljeno 14 povređenih putnika, među kojima i devetogodišnje dete u teškom stanju. Prema njegovim rečima, žena koja je prva primljena podlegla je povredama, još jedan pacijent je u kritičnom stanju, a dete je prebačeno na Kliniku za dečju hirurgiju.
 
Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je detetu amputirana ruka, dok su ostali pacijenti u relativno stabilnom stanju.
 
Direktor Univerzitetske bolnice za hirurgiju "Sv. Naum Ohridski" doktor Ivan Spirovski rekao je ranije da je u tu bolnicu primljeno šest pacijenata koji se pregledaju te da će se po završetsku snimanja odlučiti o njihovoj eventualnoj hospitalizaciji.
 
"Jedna osoba je teško povređena sa kontuzijom grudnog koša i stomaka i u fazi je ispitavanja. Još jedna pacijentkinja ima prelom leve nadlaktice", rekao je doktor Spirovski.
 
U bolnicu u Velesu primljeno je devet osoba od kojih je jedno dete.
 
Nesreća se dogodila oko 19 časova na autoputu Skoplje-Veles, u blizini Kule, kada je autobus izgubio je kontrolu i sleteo s kolovoza.
 
Putnici su se vraćali sa letovanja u Pefkohoriju u Grčkoj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet