CAS potvrdio tri doživotne suspenzije u doping i korupcijskoj aferi

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) potvrdio je danas doživotne suspenzije za Papu Masata Dijaka, sina bivšeg predsednika Međunarodne atletske federacije (IAAF) Lamina Dijaka, i bivšeg predsednika Atletskog saveza Rusije Valentina Balakničeva u doping i korupcijskoj aferi.
CAS je danas odbacio žalbe Dijaka i Balakničeva koje je još u januaru 2016. godine doživotno suspendovao Izvršni odbor IAAF.
 
Dijak i njegov otac su u Francuskoj optuženi da su iznudjivali novac od sportista kako bi im pomogli da prikriju doping, dok je Balakničev u izveštaju Svetske anti-doping agencije (WADA) optužen da je takodje učestvovao u šemi iznuđivanja novca od sportista optuženih da su koristili nedozvoljena sredstva.
 
Ruskom treneru Alekseju Melnikov, koji je vodio ruski tim na duge staze, takođe je potvrđena doživotna suspenzija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet