Nova presuda protiv "Džonson i Džonson" zbog izazivanja raka

Porota Los Anđelesa presudila je da svetski poznata firma "Džonson i Džonson" mora da isplati odštetu od 417 miliona dolara ženi, koja je u tužbi tvrdila da je zbog talka iz bebi pudera te kompanije, koji je koristila radi higijene, obolela od raka jajnika.

Tužbu je podnela žena iz Kalifornije Eva Ečeverija, koja ističe da kompanija nije na adekvatan način upozorila na potencijalni rizik od raka.

Advokat Ečeverije, Mark Robinson, izjavio je da njegova klijentkinja umire i da je samo želela da pomogne drugim ženama širom zemlje koje su dobile rak jajnika, jer su 20-30 godina koristile puder "Džonson i Džonson".

Portparolka kompanije je najavila da će se žaliti na presudu.

Prethodno su u Sent Luisu, u sličnim tužbama, izrečene četiri višemilionske presude protiv kompanije.

  • Orwell Vegan

    22.08.2017 10:26
    Istina
    Sva kozmetika je kancerogena i svi proizvodi pakovani u plastiku i najlon takodje. Sva hrana koja se prodaje a ne moze da se pokvari posle nekoliko dana, osim voca i povrca, je kancerogeno, pa i ono je ako nije organski uzgojen. Svo meso i mlecni proizvodi su kancerogeni, filovani strahom i patnjom zivotinja. Ovo nisu proizvodi i ovo oko nas nije svet kakvim ga prikazuju reklame. Ako zelite zdrav zivot morate poraditi na tome, nece vam ga drugi dati.
  • Bns

    22.08.2017 09:29
    Konditor
    Hoće li i dijabetičari tužiti konditorsku industriju? Apsurd!
  • Zoja

    22.08.2017 08:16
    Kako joj je puder usao u jajnike???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet