Bisti Kristifora Kolumba odsečena glava

Bisti istraživača Kristifora Kolumba, koja se nalazi u njujorškom parku Jonker, "odsečena" je glava, javlja NBC New York.

Glava bronzom optočene biste pomorca kasnije je pronađena bačena pored plastične kese u Kolumbovom memorijalnom parku, na oko kilometar i po severno od Bronksa.

Njujorčanin Pet Gamberdela prvi je primetio da je statui otkinuta glava i pozvao policiju.

"Veoma je uznemirujuće da su američke vrednosti danas pale na ovaj nivo", rekao je Gamberdela.

Lokalna policija istražuje incident za koji smatra da su tokom noći počinili mladi prestupnici i da bi mogao da bude odjek protesta sa smrtnim ishodom oko konfederalne statue u Šarlotsvilu u Virdžiniji ranije ovog meseca.

Američka televizija navodi da su se nakon tih protesta čuli pozivi za uklanjanje i drugih javnih spomenika, uključujući i inicijativu u Njujorku za uklanjanje Kolumbove statue sa Menhetna zbog uloge ovog istraživača u represiji nad američkim starosedelačkim stanovništvom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.