Nacistički skandal u austrijskoj gardi

Samo mesec dana posle smrti jednog regruta, koji je umro tokom marša po vrućini, u javnosti je isplivao novi skandal oko garde austrijske vojske, bataljona koji čuva predsednika Aleksandera van der Belena.
Radecki kasarna u Hornu našla se na meti kritike zbog izjave bivšeg gardiste koji optužuje oficire za rasizam i veličanje nacizma.
 
Kako je rekao, jedan oficir, koji je bio zadužen za njegovu obuku, rekao je da "ne postoje nacisti, već samo patriote". Jednom vojniku indijskog porekla navodno je rekao "šta radi crnčuga ovde".
 
Prema tvrdnji bivšeg gardiste, negativno je govorio i o izbeglicama i rekao da bi "najradije sam išao na granicu i vratio sve te izbeglice bejzbol palicom".
 
Regrut nije naveo ime optuženog oficira, a želeo je i da ostane anoniman iz straha od represije, na šta ima pravo, jer i ustanovi za žalbe može anonimno podneti prijavu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.