Povećane šanse da SAD napadnu Severnu Koreju

Šanse za američki napad na Severnu Koreju povećane su u poslednjih 48 sati, pošto je ministar odbrane SAD Džim Matis oštro reagovao na novu nuklearnu probu Pjongjanga, ocenio je američki časopis Forin polisi.
Posle nove nuklearne probe Pjongjanga, Bela kuća je najavila da će na svaku pretnju američkim ili teritorijama američkih saverznika doći masovan vojni odgovor.
 
Južnokorejski mediji javljaju danas da južnokorejska vojska veruje da je Severna Koreja spremna da lansira novu balističku raketu, najverovatnije interkontinetalnu. Predpostavljamo da bi Severna Koreja mogla da lansira interkontinentalnu balističku raketu, kako bi proverili da mogu da dosegnu nuklearnim projektilom SAD, rekao je ministar nacionalne beznednosti Južne Koreje Jang Kjoung-Su.
 
Kina je, posle sastanka kineskog i ruskog predsednika, Sia i Putina u Pekingu, upozorila Severnu Koreju da ne nastavlja sa planovima za novu probu balističke rakete. Istovremeno, Kina je pretnju američkog predsednika Trampa da će prekinuti trgovinu sa zemljama koje posluju sa Severnom Korejom ocenila kao neprihvatljivu i nepravednu.
 
Ono što apsolutno ne možemo da prihvatimo je da se u jednu ruku od nas očekuje veliki napor da se reši problem severnokorejskih nuklearnih kapaciteta, a da nam se istovremeno nameću bolne sankcije, poručio je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova.
 
Ni Moskva ne vidi da politika Vašingtona vodi ka smirivanju tenzija na korejskom poluostrvu. Rusija smatra da je politika pritiska na Pjongjang, da bi se zaustavio nuklearni program, pogrešna i uzaludna, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.
 
Savet bezbednosti UN održao je sednicu zbog severnokorejske nuklearne probe. Od Pjongjanga se zahteva da odmah prestane sa lansiranjem balističkih raketa i probama nuklarnih bombi. Dosadašnje rezolucije SB nisu uticale na politiku režima Kim Džong Una.
  • Predviđanje

    04.09.2017 22:27
    Zbogom dolare!
    Nakon što se dolar bude srušio tokom septembra a američke berze dožive znatan pad indeksa, ne verujem da će im biti i do otpočinjanja sukoba.
    Ko će to izvesti - videćemo.
    Ali je dobar način da se zauzdaju ratni pokliči.
  • G

    04.09.2017 22:14
    Nije ni rezolucija 1244 SBUN uticala na politiku režima Buša ili Obame. Ali njihovo kršenje rezolucija kao i potpuno zaobilaženje UN i vojni napadi na države i nacije koje nisu prethodno napale SAD se danas zove "demokratija".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.