Usvojen zakon za referendum u Kataloniji

Katalonski parlament je usvojio je zakon kojim je ozvaničio svoje planove da se 1. oktobra u toj španskoj regiji organizuje referendum o nezavisnosti.

Katalonski parlament je usvojio zakon kojim je ozvaničio svoje planove da se 1. oktobra u toj španskoj regiji organizuje referendum o nezavisnosti.

Vlada u Madridu je već ranije proglasila takav referendum protivzakonitim i najavila da će ga sprečiti.

Većina poslanika regionalnog parlamenta, u kome većinu imaju stranke koje se zalažu za otcepljenje od Španije, glasala je za zakon o referendumu i za pravni okvir neophodan za uspostavljanje nezavisne države, javlja Rojters.

Zakon je usvojen većinom od 72 glasa, prema 11 uzdržanih. Poslanici koji se protive otcepljenju Katalonije, napustili su sednicu pre glasanja, navodi AFP.

  • Vojvođanin

    07.09.2017 13:26
    Tako treba i Vojvodina da se ugleda.
  • Crnogorac

    06.09.2017 22:48
    E viva Catalonia ! Samo kulturica, referendum i ćao zdravo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet