EU produžila sankcije Rusiji

Evropska unija (EU) saopštila je danas da je za šest meseci produžila sankcije grupi od 150 ruskih zvaničnika zbog navodnog učešća u sukobu na istoku Ukrajine.
"Posle procene situacije, zaključili smo da nećemo menjati dosadašnje sankcije", navodi se u saopštenju Evropskog saveta.
 
Sankcije se odnose na 149 ruskih zvaničnika i zvaničnika proruskih pobunjenika u istočnoj Ukrajini, kao i na 38 preduzeća i organizacija. Njihova dobra u EU su zamrznuta i zabranjen im je ulazak u EU.
 
Te sankcije su deo serije kaznenih mera uvedenih Rusiji zbog ukrajinske krize. Ekonomske sankcije EU koje se odnose na bankarski, naftni i odbrambeni sektor Rusije produžene su u junu takodje na šest meseci.
 
EU su uvele sankcije Rusiji zbog pripajanja crnomorskog poluostrva Krim kao i zbog vojne podrške proruskim pobunjenicima na istoku Ukrajine, što je Rusija u nekoliko navrata demantovala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet