Preminuo Grant Hart iz grupe "Hisker Di"

Grant Hart, jedan od pionira nezavisne rok scene u SAD, preminuo je od raka u 57. godini u svom domu u Sent Polu u državi Minesoti, saopštila je njegova porodica.
Hart je krajem sedamdesetih i tokom osamdesetih godina bio član američkog rok benda "Hisker Di" (Husker Du), koji je stekao kultnu popularnost i u trenutku raspada, sa albumom "Warehouse: Songs And Stories" (1987), bio je na korak od mejnstrim uspeha.
 
Hart je u grupi "Hisker Di" svirao bubnjeve i bio je autor polovine pesama benda, koje je i pevao. Njegova najslavnija kompozicija "Diane" (1983) bila je 1995. godine hit u izvodjenju britanske grupe "Terapi" (Therapy).
 
Posle raspada benda "Hisker Di", Hart je osnovao grupu "Nova Mob" u kojoj je svirao gitaru i s kojom je 1990. godine nastupio u Beogradu. U to vreme je pokrenuo i solističku karijeru.
 
Održao je dva rasprodata koncerta u Klubu studenata tehnike u Beogradu, 1995. godine, postavši prvi američki muzičar koji je svirao u Srbiji posle ukidanja sankcija UN tadašnjoj Saveznoj Republici Jugoslaviji. Održao je još jedan koncert u Beogradu 2010. godine.
  • Poštovalac

    15.09.2017 08:44
    Remekdelo:
    https://www.youtube.com/watch?v=JwOMXfkh1c8

    Trivia:
    https://youtu.be/VY1m_31FTg4?t=44m4s

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.