Berluskoni se vraća u politiku

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni je i zvanično objavio povratak na političku scenu.

Berluskoni je predstavio svoj program za predstojeće parlamentarne izbore na sastanku partije "Napred Italija", a sebe je predstavio kao proevropskog umerenog političara.

Kontroverzni Silvio je izrazio uverenje da će Evropski sud za ljudska prava da mu ukine zabranu obavljanja javnih funkcija koju je uveo nakon optužbi za utaju poreza 2013. godine.

"Očekujem da mi Evropa u potpunosti povrati čast, ali i sa sudom ili bez njega, obećavam vam da ću učestvovati u kampanji", rekao je Berlusoni, koji je funkciju premijera Italije obavljao u četiri mandata.

U programu koji je predstavio, zalaže se za poreske olakšice, povećanje minimalnih penzija, uvođenje penzija za domaćice i ulaganje u natalitet i jačanje porodice.

  • senza dubio

    17.09.2017 19:19
    Umeju Italijani to i bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet