Rajan er otkazuje letove zbog administrativne greške

Irska niskotarifna avio-kompanija "Rajan er" otkazala je danas 82 leta zbog greške u rasporedu godišnjih odmora pilota, međutim, to je samo vrh ledenog brega, jer je kompanija juče saopštila da će u narednih šest nedelja od 40 do 50 letova biti otkazano na dnevnom nivou.
Rajan er otkazuje letove zbog administrativne greške
Foto: Pixabay
Keni Džejkobs iz odeljenja za marketing rekao je da su sve mušterije sa letovima planiranim do 20. septembra za sada obaveštene.
 
"Uprskali smo raspored godišnjih odmora pilota i marljivo radimo da to sredimo", rekao je on.
 
Odloženi letovi pogodiće oko 285.000 putnika, kojima su ponuđeni drugi letovi ili povraćaj novca.
 
Džejkobs je naglasio da je pogođenim putnicima poslat imejl.
 
Prema pravilima EU, putnici imaju određena prava u ovakvim situacijama. Pravila kažu da ako avio-prevoznik ne ponudi prikladan zamenski let, mora da putniku obezbedi mesto kod konkurentskog avio-prevoznika, kaže urednik rubrike putovanja u Independentu Sajmon Kalder.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet