Gradonačelnik Istanbula iznenada podneo ostavku

Gradonačelnik Istanbula Kadir Topbas iznenada je podneo ostavku na tu funkciju.
Kadir Topbas, član vladajuće partije turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, objavio je da se povlači sa čela grada od 15 miliona stanovnika na konferenciji za štampu, ali nije otkrio zašto.
 
Njegova ostavka je usledila pošto je vladajuća partija stavila veto na njegove planove o izmenama u gradu.
 
Topbas se nalazio na čelu finansiske prestonice i najvećeg grada u Turskoj od 2004. Navodno je prestao da bude "u milosti" prošle godine, nakon što je njegov sin uhapšen zbog navodne povezanosti sa pokretom propovednika Fetulaha Gulena. Turske vlasti optužuju Gulena za organizaciju neuspelog puča. Gulen je odbacio sve optužbe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.