Španija traži da separatisti priznaju da neće biti referenduma

Španski premijer Marijano Rahoj zatražio je od separatističkih lidera u regionu Katalonije da priznaju da ne mogu da održe referendum nakon što su im vlasti zadale težak udarac tokom sedmice.
Španija traži da separatisti priznaju da neće biti referenduma
Foto: Pixabay
"Bilo bi razumno i demokratski da zastanu i kažu da neće biti referenduma", rekao je Rahoj članovima svoje Narodne partije.
 
Njegovi komentari objavljeni su nakon spora oko kontrole policije u Kataloniji.
 
Ministar unutrašnjih poslova regiona Katalonije Hoakim Forn izjavio je nešto ranije da vlasti odbijaju da centralnim vlastima u Madridu predaju kontrolu nad svojim snagama.
 
Špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova pokušava da preuzme koordinaciju celokupnog policijskog posla kako bi zaustavilo održavanje referenduma o nezavisnosti Katalonije zakazan za 1. oktobar, a koji centralne vlasti smatraju ilegalnim.
  • Обсервер

    25.09.2017 09:54
    Солана ?
    Па где вам је Хавијер Солана, он као од шале нареди бомбардовање, ако је неко непослушан. Иде мечка даље, да игра и пред вашим вратима. Демократија на висини !
  • Vojvodina Republika

    24.09.2017 14:36
    Katalonija ima svoju policiju kojom upravlja i u koju nesebično ulaže. Na slici samo jedna od mnogih "policia local" stanica snimljena ovog leta:

    https://postimg.org/image/ohec1tov9/
  • Anon

    24.09.2017 13:47
    "Bilo bi razumno i demokratski da zastanu i kažu da neće biti referenduma"

    Ne održati referendum je sasvim demokratski postupak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.