Kamiondžije u Francuskoj blokirale puteve zbog zakona o radu

Vozači kamiona u Francuskoj postavili su blokade na auto-putevima i blizu skladišta goriva protestujući zbog reforme zakona o radu.
Dva velika sindikata, CGT i FO, pozvali su na proteste širom zemlje.
 
Demonstranti strahuju da će novi zakon, koji je francuski predsednik Emanuel Makron potpisao u petak, dovesti do pogoršanja radnih uslova i lakšeg otpuštanja radnika.
 
Reforma zakona o radu bila je jedna od glavnih predizbornih obećanja Makrona, koji tvrdi da su reforme neophodne radi jačanja stagnirajuće francuske ekonomije i povećanja broja radnih mesta.
 
Portparol vlade Kristof Kastaner pozvao je vozače da ne jure na benzinske pumpe da bi se izbegle nestašice goriva. Policija je počela da uklanja blokade kako bi omogućila pristup skladištima goriva.
  • Nikola

    25.09.2017 12:14
    Kraljevi
    Ovi francuzi su kraljevi, jer uvek odmah izadju da se bune čim im Vlada napravi neki glup zakon a kodnas same ovce. Protestvuju samo radi Karadžića i Mladića a za bolje uslove života im se .ebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.