Štrajk grčkih novinara, neće objavljivati vesti 24 sata

Grčki novinari stupili su u 24-časovni štrajk u znak protesta zbog mogućeg zatvaranja posebnog zdravstvenog fonda za medijske radnike.
Štrajk grčkih novinara, neće objavljivati vesti 24 sata
Foto: Pixabay
Televizije u utorak neće emitovati vesti, vebsajtovi neće objavljivati nove vesti, a u sredu u prodaji neće biti izdanja štampe. 
 
Najveći sindikat novinara ESIEA, koji je pozvao na štrajk, tražio je pomoć vlade i medijskih kompanija da bi se očuvao zdravstveni fond koji je u finansijskim problemima. 
 
Grčki mediji su teško pogođeni finansijskom krizom u zemlji, koja je izazvala veliki pad prihoda od reklama i pretplata, kao i visokom stopom nezaposlenosti među novinarima. 
 
Štrajk će trajati do šest časova u sredu ujutru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.