Kapetan Dragan uskoro na slobodi?

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, koga je danas sud u Splitu prvostepeno osudio na 15 godina zatvora, uskoro bi mogao da bude pušten na slobodu, jer je više od dve trećine kazne već proveo u pritvoru, prenosi index.hr.
Taj portal, pozivajući se na izjavu Vasiljkovićevog advokata Tomislava Filakovića, navodi da je kapetan Dragan većinu kazne već odslužio, jer je pre više od 11 godina uhapšen u Australiji, a obično se vreme provedeno u pritvoru računa u zatvorsku kaznu.
 
"Ako znamo da su dve trećine kazne izdržane, onda je kazna izdržana u celosti. To podrazumeva da se pristupi izvršenju kazne. O tome ćemo se dogovarati hoćemo li tražiti upućivanje na izdržavanje pre pravosnažnosti ili nećemo. Formalno je zapravo odslužena kazna i ovo bi u tom smislu bila očekivana presuda da pokrije dosadašnji ekstradicioni pritvor i istražni zatvor", izjavio je Filaković.
 
Filaković smatra i da, ako Vasiljković zatraži upućivanje na izdržavanje kazne zatvora pre pravosnažnosti presude, može odmah zahtevati i uslovni otpust, jer je za to ispunjena zakonska pretpostavka.
 
Vasiljković je proglašen krivim za dve tačke optužnice - zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na policijsku stanicu u Glini. Njega je Australija izručila Hrvatskoj u julu 2015. godine.
  • NS49

    27.09.2017 08:24
    Hrvati su jako srećan narod i mogu da rade šta hoće i ništa ih nije sramota. Kod njih bi Sonja Biserko i Nataš Kandić jako loše završile a Srbi su jako nacionalno, verski i rasno tolerantni ali ne umeju svetu da se predstave pa uvek loše prođu.
    Pričalo se da se kapetan Dragan ponašao kao profesinolni vojnik i nije vršio ratne zločine, a da jeste Haški sud bi ga sigurno gonio. Hravti misle drugačije a očigledno da u Australiji imaju veoma jak lobi a mi Srspki lobi nemamo ni u Srbiji.
  • Pravdoljub

    26.09.2017 21:17
    Nevinom čoveku i mesto je na slobodi !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet