Oluja u Nemačkoj: Šestoro poginulo, kolaps u saobraćaju

Šest vozača je poginulo kada su grane ili drveće pali na vozila tokom oluje u severoistočnoj Nemačkoj, a došlo je i do prekida železničkog saobraćaja.
U Hamburgu je drvo palo na vozilo u kojem su bile dve žene, od kojih je jedna poginula, a druga je povređena, saopštila je policija. Jedan putnik je poginuo prilikom pada drveta na put u regionu Meklenburg-Pomeranija, dok je u oblasti Brandeburg koja okružuje Berlin drvo palo na vozilo u kojem je za volanom bila žena koja je poginula, navele su lokalne vlasti.
 
Još jedan vozač je poginuo od pada grane na kola u istoj oblasti, a u sličnim okolnostima su poginule još dve osobe.
 
Svi vozovi na severu Nemačke su zaustavljeni, posebno na liniji Hamburg-Berlin, jer je mnogo stabala popadalo na šine, saopštila je železnica Dojče Ban. Saobraćaj je delimično prekinut i na istoku Nemačke.
 
U Berlinu, gde meteorološke službe najavljuju nalete vetra do 120 kilometara na čas, obustavljene su linije gradskog voza, a zaustavljeni su i autobusi i tramvaji, baš kada su ljudi kretali s posla. Zato su mnogi krenuli peške ili probali da uđu u prepun metro.
 
Letovi su bili nakratko prekinuti na oba aerodroma u Brlinu, ali su ubrzo ponovo uspostavljeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet