Haški sud zatvara vrata 31. decembra

Predsednik Haškog suda Karmel Agius predstavio je 24. i poslednji Godišnji izveštaj Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i potvrdio da će Međunarodni sud ispuniti svoj mandat i formalno zatvoriti svoja vrata 31. decembra 2017.
U svom poslednjem obraćanju Generalnoj skupštini u svojstvu predsednika Tribunala, Agius je u ime Tribunala i sva tri njegova čelna čoveka zahvalio državama članicama UN na kontinuiranoj podršci i pomoći tokom više od 24 godine postojanja tog suda. On im je čestitao na viziji koju su imali kada su osnovali Tribunal 1993. godine.
 
"Ponosan sam što predstavljam instituciju koja je imala aktivnu ulogu u unapređenju principa i ciljeva Povelje i još jednom ponavljam našu privrženost tim idealima i nastavku borbe protiv nekažnjivosti za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Sve do poslednjeg trenutka pre nego što Međunarodni sud zatvori svoja vrata, mi ćemo nastaviti da naglašavamo svoju poruku međunarodnoj zajednici da počinioci takvih zločina moraju biti izvedeni pred lice pravde", rekao je Agius.
 
On je pohvalio rad i posvećenost sudija, čelnih ljudi i osoblja Tribunala, pripisujući napredak ostvaren od prethodnog godišnjeg izveštaja njihovoj istrajnosti, izuzetnim naporima i izvrsnom radu.
  • Zero

    20.10.2017 07:14
    Učinak - NULA.
  • Talac

    19.10.2017 22:39
    Ko se izvukao - izvukao se.
    Pola RTS-a iz 1991. je trebalo biti na tom sudu. Pa onda skoro cela sadasnja vlast Srbije...
    Nema pravde na svetu.
  • Veronika

    19.10.2017 22:07
    Cega se pametan stidi...
    Da je ovaj tribunal osnal osudio bar nekiod zlocina koje su pocinili Amerikanci, pa i da poverujemo u njihovu pravdu i njihov intrgritet. Ovako, jedinomr tesi sto ce brojne americke marionete ostati bez posla i ogromnih plata od vise desetina hiljada evra. Sljam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet