Katalonci podižu novac iz banaka u znak protesta

Klijenti banaka u Kataloniji podižu novac iz finansijskih institucija koje su preselile svoja sedišta na druge lokacije u Španiji u jeku krize posle referenduma o nezavisnosti.
Grupa koja okuplja pokrete za nezavisnost Katalonije pozvala je sinoć svoje pristalice da povuku novac iz banaka i tako izvrše pritisak na te institucije. 
 
Desetine ljudi čekaju u redovima ispred filijala banke Kaiša u centru Barselone. Većina podiže po 150 ili 160 evra iz bankomata. Iznos je simboličan budući da prema članu 155 Ustava Španije vlada može da suspenduje autonomiju Katalonije.
 
Madrid je juče saopštio da će preduzeti korake ka oduzimanju autonomije Kataloniji pošto je katalonski vodja Karles Pućdemon zapretio da će zvanično proglasiti nezavisnost ako centralne vlasti nastave s "represijom".
 
Dve velike katalonske banke, Kaiša i Sabadelj, preselile su sedišta van Katalonije.
  • Ožalošćeni Vojvođan

    21.10.2017 08:23
    @tri zvezde
    Odličan komentar! I što je najžalosnije, istinit :(
    Čankova borba za Vojvodinu se iscrpljuje u vožnji motornih sanki centrom NS i prebijanje Lešanovića.
    Od Elektrovojvodine ni svetleća reklama na upravnoj zgradi nije ostala.Ali je zato Čanak fino popunjen i materijalno situiran.
    Plači Vojvodino!
  • tri zvezde

    20.10.2017 14:38
    vojvodina
    Da je Kataloncima Čanak bio vođa, španski kralj I španska vlada bi mirno spavali.
    Xaxaxa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet