Petorica bivših predsednika SAD zajedno na humanitarnom koncertu

Pet nekadašnjih predsednika SAD zajedno je prisustvovalo, prvi put od 2013. godine, humanitarnom koncertu posvećenom žrtvama razornih uragana koji su pogodili Teksasu, Floridu, Portoriko i američka Devičanska ostrva.
Demokrate Barak Obama, Bil Klinton i Džimi Karter, i republikanci Džordž H.V. Buš i Džordž V. Buš pojavili su se sinoć na bini u gradu Koledž Stejšon u Teksasu, ostavivši politiku po strani u pokušaju da ujedine zemlju posle oluja.
 
Među izvođačima na koncertu bili su kantri bend "Alabama", gospel pevačica Jolanda Adams i muzičari Lajl Lovet i Robert Erl Kin.
 
Od početka humanitarne akcije 7. septembra, koju su podržali predsednici, prikupljen je 31 milion dolara, rekao je portparol Džordža H.V. Buša, Džim Mekgrat.
 
Njih petorica poslednji put su se okupili 2013. godina, kada je Obama bio predsednik SAD, na otvaranju predsedničke biblioteke i muzeja posvećenih bivšem predsedniku Džordžu V. Bušu u Dalasu.
 
Predsednik SAD Donald Tramp je pre koncerta na kojem su se okupili bivši predsednici objavio video snimak kojim ih pozdravlja, dodajući da su oni "među najboljim službenicima Amerike".
 
"Ovaj predivan trud podseća nas da smo zaista jedan narod pred Bogom, ujedinjeni našim vrednostima i posvećeni jedni drugima", naveo je Tramp.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.