VIDEO: Hiljade Maltežana protestovalo zbog ubistva novinarke

Hiljade građana Malte okupilo se večeras na protestu u Valeti zahtevajući pravdu za ubijenu novinarku Dafne Karuana Galiciju, a učesnicima se pridružila i predsednica Mari Luis Koleiro Preka.

Protest su organizovale civilne grupe kao "nacionalni protest za pravdu" i apelovale na učesnike da nose samo državne zastave, bez oznaka političkih stranaka.

Učesnici protesta nose transparente "Novinari neće biti svedeni na ćutanje", "Ne plašimo se", "Lopovi su svuda".

"Zvaničnici imaju krv na svojim rukama. Ne možemo da živimo u takvoj zemlji. Besni smo što se ovo dogodilo Dafne, ali to se moglo dogoditi bilo kome", rekla je jedna od učesnica protesta.

Dafne Karuana Galicija ubijena je prošle nedelje nedaleko od svoje kuće, kada je eksplodirala bomba postavljena isšpod njenog automobila. Bila je poznata po svojim blogovima, koji su bili "trn u oku" vladi i uticajnim figurama iz podzemlja u najmanjoj državi članici EU, a privlačili su više čitalaca nego svi drugi listovi na Malti.

Svojim najnovijim otkrićima, Karuana Galicija je uprla prstom u premijera Džozefa Muskata i dvojicu njegovih najbližih saradnika, dovodeći u vezu ofšor kompanije, s kojima su njih trojica povezana, sa prodajom malteških pasoša i isplatom od vlade Azerbejdžana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet