Preminuo muzičar Džordž Jang, mentor benda "AC/DC"

Australijski muzičar Džordž Jang, koji je bio "mentor" čuvene hard rok grupe "AC/DC" preminuo je u 70. godini, saopštila je danas grupa.
Jang, rođen u Glazgovu, živeo je u Australiji a svetsku slavu stekao je šezdesetih godina kao gitarista benda "Easybeats" a "Friday on my Mind" postao je veliki hit.
 
Muzičar je napisao i planetarni hit "Love is in the Air" ali će ostati upamćen po ulozi u usponu benda AC/DC sa učešćem u albumima "High Voltage", "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" i "Let There Be Rock".
 
Bend je na svom sajtu napisao da bez Janga, "kao muzičara, kompozitora, producenta i savetnika, AC/DC ne bi bio to što jeste".
 
Jang je bio brat osnivača grupe Angusa i Malkolma Janga.
 
Grupa AC/DC, osnovana 1973. godine, jedna je od najvećih koncertnih atrakcija u svetu i autor jednog od najtiražnijih albuma svih vremena "Back In Black" (1980).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet