Kancelarije AfD u nacističkoj zgradi, svastike iznad vrata

Novoizabrani poslanici liberalne Partije slobodnih demokrata i ultradesničarske AfD dobili su kancelarije u zgradi u kojoj se nalazilo sedište nacističkog MUP.

To je objavio nemački "Bild".

Navodi se da se iznad vrata pojedinih kancelarija poslanika ove dve stranke, koji će sutra prisustvovati prvoj sednici Bundestaga u novom sazivu, nalaze u mermeru ugravirani kukasti krstovi.

Bundestag je morao da pronađe dodatni kancelarijski prostor zbog toga što je broj poslanika porastao na 709 u odnosu na 630, koliko ih je bilo u prethodnom sazivu, kao posledicu složenog nemačkog izbornog zakona i variranja broja poslanika nakon svakog izbornog ciklusa.

Navodi se da je u zgradi u kojoj će biti kancelarije poslanika FDP i AfD nekada bilo smešteno i Ministarstvo pravosuđa komunističke Istočne Nemačke i da su svastike bile zamaskirane sve do 1988. godine kada su tokom renoviranja zgrade ponovo otkrivene.

Ovo neće biti prvi put da se poslanici smeštaju u kancelarije u toj zgradi, pošto je u prethodnom sazivu Bundestaga oko 30 predstavnika konzervativnog saveza Hrišćanskodemokratske unije nemačke kancelarke Angele Merkel i sestrinske bavarske Hrišćanskosocijalne unije bilo tu smešteno.

  • mrzim svastiku

    24.10.2017 10:38
    A šta na ovo kaže nobelovka Herta Miler

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet