Kažnjeno preko 1.000 klijenta prostitutki

Vlasti pariskog regiona saopštile su da su 1.142 klijenta prostitutki kažnjena u glavnom gradu Francuske, otkako je zakon koji zabranjuje kupovinu seksualnih usluga stupio na snagu aprila 2016. godine.
Kažnjeno preko 1.000 klijenta prostitutki
Foto: Pixabay
Taj francuski zakon usmeren je na kažnjavanje korisnika usluga, a ne prostitutki, i predviđa novčanu kaznu od 1.500 evra koja može da poraste do 3.750 evra u slučaju ponavljanja prekršaja.
 
Vlasti pariskog regiona su navele da je sedam prostitutki započelo proces izlaska iz te delatnosti uz pomoć francuskih vlasti i organizacija koje se bore protiv seksualne eksploatacije. Pomoć pri izlasku iz prostitucije je mera uvedena novim zakonom.
 
Prostitucija kao takva je legalna u Francuskoj, dok su postojanje javnih kuća, posredovanje makroa i maloletnička prostitucija nezakoniti. Usvajanje francuskog zakona bilo je inspirisano primerom Švedske, koja je sličan akt usvojila 1999. godine.
  • koga briga za zrtve

    18.11.2017 14:23
    @Jao
    Zasto bi se ugledali na zemlje u kojima je legalizacija prostitucije dovela do povecanog broja zrtava trafikinga?
  • Jao

    18.11.2017 12:39
    Umesto da se ugledaju na nemacku austriju i holandiju, kulturoloski bliske zemlje, oni na skandinavce... meni je to malo zalosno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet