Turski urednik osuđen zbog tvita

Turski sud osudio je urednika internet izdanja opozicionog lista Džumhurijet Oguza Guvena na tri godine i mesec dana zatvora na osnovu optužbi o pribegavanju "terorističkoj propagandi", saopštio je taj list.
Turski urednik osuđen zbog tvita
Foto: Pixabay
Guven je optužen zbog poruke na društvenoj mreži Tviter u kojoj je javljeno da je u saobraćajnoj nesreći poginuo tužilac koji je podneo prvu optužnicu protiv mreže propovednika Fetulaha Gulena. U tvitu, koji je brzo obrisan, opisano je da je tužilac bio "pokošen".
 
Guven je pravno odgovoran za Tviter nalog lista.
 
Sud u Istanbulu presudio je da ta poruka na Tviteru predstavlja propagandu za Gulenov pokret, koji Turska smatra odgovornim za prošlogodišnji propali puč. Gulen, koji živi u SAD, demantuje svaku umešanost u neuspeli puč.
 
Očekuje se da će Guven uložiti žalbu na presudu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet